Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті майже на півтора мільярди гривень зросли надходження за користування надрами

опубліковано 06 грудня 2021 о 09:10

За січень-листопад 2021 року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів прикарпатські платники податків сплатили 2,8 млрд гривень рентних платежів. В порівнянні із минулорічними надходженнями цьогорічні надходження зросли на 1,4 млрд гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло 2,6 млрд грн рентних платежів, до місцевих бюджетів – 0,2 млрд гривень.

Найбільша сума поступлень за користування надрами надійшла від платників, що видобували вуглеводні ( нафту, газ та газовий конденсат), які сплатили 2,7 млрд гривень рентних платежів.

За використання таких надр, як піщано-гравійна суміш, піску, глини, суглинки, підземної і мінеральної води та спеціального використання  води, від платників надійшло 45,9 млн гривень.

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі перерахували до бюджету 61,2 млн грн рентної плати, а за користування радіочастотним ресурсом України – 403,7 тис. гривень.