Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у фасилітованій сесії для регіональної ради професійної освіти Івано-Франківської області

опубліковано 27 жовтня 2021 о 18:17

Вчора, готелі "Надії" відбулась фасилітована сесія для регіональної ради професійної освіти Івано-Франківської області. Участь в заході взяла і член ради-заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. 

Головна мета сесії – покращити комунікацію між стейкхолдерами професійної освіти в кожному регіоні, зокрема роботодавцями, профтехами та місцевою владою.

У результаті ми напрацювали план конкретних заходів, які допоможуть розвитку професійної освіти Івано-Франківської області.

В ході заходу, Наталія Зікрата розповіла учасникам і про можливість одноразового добровільного декларування активів громадян. Як зазначила посадовець, з 1 вересня поточного року до 1 вересня 2022 року громадяни мають можливість подати спеціальну декларацію в електронному вигляді за допомогою «Електронного кабінету» та легалізувати свої активи, з яких не були сплачені податки. Наталія Зікрата звернула увагу на те, що наразі для нарахування збору ставка застосовується значно нижча від 2,5 до 9 відсотків замість загальної 18 відсотків, що має свої переваги, якщо задекларувати активи в період кампанії.

Також розповіла і про терміни сплати податкових зобов’язань та можливість їх розтермінування.

*Команда організаторів складалась з представників МОН, Reform Support Team at the Ministry of Education and Science of Ukraine, Івано-Франківської ОДА, а також представництва ОБСЄ в Україні.