Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ганна Захаріїв: на Івано-Франківщині зареєстровано понад 730 програмних реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 17 серпня 2021 о 10:58

На Івано-Франківщині програмні реєстратори розрахункових операцій використовують 597 суб'єктів господарювання. Вони зареєстрували 731 програмний РРО та користуються перевагами новітньої касової техніки. Про це на брифінгу повідомила заступник начальника Головного управління ДПС  в Івано-Франківській області Ганна Захаріїв.

За її словами, програмний РРО це сучасний аналог класичних касових апаратів. Його можна встановити на будь-який гаджет, заощадивши на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні. Функціонал ПРРО передбачає передачу або отримання даних від фіскального серверу, автоматичне створення Z-звіту без залучення інформаційних еквайєрів. Також РРО у смартфоні дозволяє працювати в режимі offline - до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця, надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Ганна Захаріїв зауважила, що підприємці, які потребують додаткових роз'яснень щодо реєстрації ПРРО, можуть скористатися інформаційним розділом на вебпорталі Державної податкової служби України "Програмні РРО". Також у банері «Програмні РРО», можна ознайомитись з інструкцією щодо встановлення та налаштування ПРРО та переглянути відеоурок щодо реєстрації ПРРО.

Також посадовиця зазначила, що суб’єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб та фінансових можливостей.