Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація найманої праці – важливий суспільний виклик

опубліковано 01 липня 2021 о 13:54

Тіньова праця - одне з найганебніших явищ економіки сучасного суспільства, оскільки не лише держава втрачає податки, а й працівник позбавляє  себе прав на будь-який соціальний захист. Відтак, легалізація трудових відносин є важливим завданням, яке ставить сьогодні суспільство перед усіма державними органами.

Саме тому напрацювання спільних заходів та механізми обміну інформацією, в рамках проведення інспекційної кампанії з виявлення незадекларованої праці стали темою обговорення сьогоднішньої зустрічі представників податкової служби Івано-Франківщини та обласного Управління Держпраці.

Як запевнила заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата, податкова служба готова оперативно надавати інформацію з інформаційної бази даних Державної податкової служби, що дасть змогу визначити невідповідність кількості найманих працівників до кількості зареєстрованих касових апаратів в закладах торгівлі чи у сфері надання послуг, а також неможливість виконання повного циклу виробництва, чи здійснення певних господарських операцій з недостатньою для цього кількістю офіційно працевлаштованих осіб. Виявлення таких розбіжностей дає підстави підозрювати роботодавців у використанні нелегальної праці, що є порушенням як трудового, так і податкового законодавства.

Нагадаємо, інспекційна кампанія з виявлення незадекларованої праці стартувала уже 1 липня 2021 року.