Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботу податкової служби “з середини” побачили студенти Івано-Франківського аграрного коледжу

опубліковано 14 травня 2021 о 14:53

З особливостями діяльності податкової служби, її основними завданнями та напрямками роботи ознайомилися сьогодні студенти Івано-Франківського коледжу Львівський національний аграрний університет. В обласній податковій службі відбулась зустріч податківців та молоді - повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Тож студенти мали змогу побачити роботу Центру обслуговування платників ДПІ в м. Івано-Франківську, дізнатися, які саме послуги тут можуть отримати платники податків. Цікаву екскурсійну лекцію для них провела начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська, під час якої вона детально зупинилися на основних моментах в роботі працівників ЦОПів, а також розповіла гостям про окремі норми податкового законодавства. Зокрема студентів цікавила можливість отримання податкової знижки за навчання, а також сплата майнових податків. Актуальними для них також були теми, що стосувалися реєстрації підприємницької діяльності, особливостей систем оподаткування, застосування РРО тощо.

Окремою темою розмови стало ознайомлення студентів з можливостями Електронного кабінету платника, через який можна отримати необхідну інформацію, надати запити, заповнити податкову звітність чи одержати потрібну довідку в режимі 24/7.

Жвавий ентузіазм викликала у гостей і пропозиція заступника начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталії Зікратої щодо можливості проходження виробничої практики в податковій службі та отримання досвіду роботи податківця.

Загалом зустріч відбулась у форматі дружнього діалогу. Працівники податкової служби відповіли на усі запитання студентів, акцентували в розмові на важливості добровільної сплати податків та усвідомлення особистої  відповідальності кожного за добробут власної громади.