Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 20 мільйонів гривень заборгованих податків та зборів сплатили державі платники податків Прикарпаття

опубліковано 07 травня 2021 о 14:47

Більше 20 мільйонів гривень податкових боргів, у рамках дії Закону України №1072, сплатили платники податків Прикарпаття від початку року, про це під час брифінгу повідомила заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ганна Захаріїв.

За її словами, даний Закон передбачає можливість прощення штрафних санкцій та пені, у разі сплати платниками податків основного боргу, який обліковувався на 01 листопада 2020 року до 10 червня цього року. «Наразі 77 платників податків Прикарпаття уже подали заяви про бажання скористатися нормами даного закону та зобов’язалися до зазначеної дати сплатити понад 50,5 мільйонів податкових боргів. На сьогодні 23 з них уже повністю розрахувалися з державою та 28 частково. Як наслідок, таким платникам списано 2 мільйони гривень нарахованих штрафів та пені», - зазначила  посадовець.

Також Ганна Захаріїв зауважила, що скористатися нормами даного Закону можуть усі категорії платників, окрім великих платників податків, осіб, на яких поширюються судові процедури з банкрутства; а також щодо яких наявні судові рішення про розстрочення (відстрочення) чи стягнення податкового боргу; не поширюється даний закон також на банки та осіб, які мають податковий борг з митних платежів або зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Якщо ж платник податків на сьогодні має несплачений податковий борг, який фіксувався на 1листопада минулого року, і має бажання скористатися даним законом, проте ще не подав відповідну заяву до контролюючого органу, то, зазначила Ганна Захаріїв, впродовж місяця він ще матиме таку можливість. Подати заяву до податкової служби платник може як особисто, так і за допомогою Електронного кабінету У разі сплати таким боржником основної суми боргу до зазначеної дати, а саме до 10 червня, штрафні санкції та пеня, що залишилися несплаченими, будуть анульовані у порядку визначеному для списання безнадійного податкового боргу. Однією з умов такого списання є також і недопущення платником поточної заборгованості з податкових платежів та зборів.