Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги електронної звітності – тема зустрічі представників профспілок та податківців області

опубліковано 29 квітня 2021 о 17:48

Переваги подання звітності до контролюючих органів в електронному вигляді обговорили на спільній зустрічі заступники начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ганна Захаріїв, Наталія Зікрата та перший заступник голови ради профспілок Івано-Франківської області Володимир Уєвич.

Заступник керівника ГУ ДПС в області Ганна Захаріїв, звернула увагу присутніх на можливість зручного дистанційного спілкування платників з податковою службою. Зокрема, посадовець розповіла, що наразі найпопулярнішим сервісом і засобом для спілкування є «Електронний кабінет платника». Саме з його допомогою платники податків, у тому числі й профспілкові організації, мають змогу подати звітність в режимі онлайн, а також дізнатись про строки подання звітності та сплати податків, стан розрахунків з бюджетом тощо.

Також Ганна Захаріїв запевнила присутніх, що податкова служба завжди готова надати платникам інформаційну допомогу, зокрема й при формуванні профспілковими організаціями першої звітності в онлайн режимі.

Окрім того в ході зустрічі обговорено особливості перебування на обліку профспілкових організацій, а також порядок оподаткування доходів виплачених такими організаціями фізичним особам.   

Нагадаємо, сервіс ДПС знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових інтернет-систем, задавши запит «Електронний кабінет платника». Крім того, вхід до нього можна здійснити, перейшовши за посиланням cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.