Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До завершення «Деклараційної кампанії 2021» залишилося 2 дні

опубліковано 29 квітня 2021 о 16:49

До завершення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році залишилося 2 календарних дні. Про це нагадали в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. Цьогоріч останній день подання декларації про майновий стан і доходи настає 30 квітня 2021 року, а термін сплати задекларованої суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – до 1 серпня 2021 року.

Звертаємо увагу, що обов’язковому декларуванню підлягають доходи, які отримували громадяни протягом 2020 року. Зокрема, це доходи від надання в оренду рухомого та нерухомого майна, від продажу інвестиційних активів, у вигляді спадщини  та подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення, іноземні доходи.

Також декларуванню підлягають й інші доходи, отримані від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування (наприклад: прощений (анульований) банком кредит).

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами особисто або уповноваженою на це особою до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації. Декларацію також можна надіслати поштою (з  повідомленням про вручення та з описом вкладення), або ж при наявності кваліфікованого електронного підпису скористатися електронним сервісом ДПС – «Електронний кабінет платника».