Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином подавати Податковий розрахунок та додаток 4ДФ за відокремлений підрозділ, який не уповноважений нараховувати і сплачувати ПДФО до бюджету?

опубліковано 27 квітня 2021 о 13:06

Податковий розрахунок за відокремлений підрозділ юридичної особи, який не уповноважений нараховувати і сплачувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету та не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки із застрахованими особами для сплати єдиного внеску подає юридична особа до контролюючого органу за основним місцем обліку. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску  можна подавати в один із способів:

засобами електронного зв’язку в електронній формі;

на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

на паперовому носії, поштою з повідомленням та описом про вкладення, за умови, якщо кількість рядків у додатках до Розрахунку не перевищує п’яти;

Юридична особа під час подання Розрахунку за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету, у рядку 032 додатка 4ДФ до Розрахунку зазначає код за Кодифікатором за місцезнаходженням відокремленого підрозділу.

Нагадаємо, відповідно до п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine