Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юристи податкової служби Прикарпаття відстояли у судах майже 450 мільйонів гривень

опубліковано 23 квітня 2021 о 15:56

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області у січні-березні 2021 року в судах різних інстанцій розглянуто 146 справ на загальну суму 464,2 млн гривень. З них, 80 справ – справи за позовами платників податків до органів ДПС і стосувалися вони, в основному, питань відшкодування ПДВ.

За результатами розглядів, рішення на користь органів ДПС в області прийнято по 120 справах на суму 449,9 млн грн, на користь платників - по 26 справах на суму 14,3 млн гривень. 

В податковій службі області зазначають, що рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (за потреби – з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати) протягом 10 робочих днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.

Якщо платник не подав скаргу у зазначений вище строк, він має право протягом шести місяців подати скаргу разом з клопотанням про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку та копіями підтверджуючих документів поважності причин його пропуску (за наявності). У скарзі може міститися клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку. Контролюючий орган вищого рівня, розглядаючи клопотання платника податків, поновлює пропущений строк на подання скарги в адміністративному порядку, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Слід зазначити, що скарги на рішення територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, подаються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

Якщо, відповідно до Податкового кодексу України, контролюючий орган самостійно визначає грошове зобов’язання платника податків за причинами, не пов’язаними із порушенням податкового законодавства, такий платник податків має право на адміністративне оскарження рішень контролюючого органу протягом 30 календарних днів, що настають за днем надходження податкового повідомлення-рішення (рішення) контролюючого органу.