Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли підприємці-спрощенці вперше подають додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» у складі податкової декларації платника єдиного податку?

опубліковано 16 квітня 2021 о 13:45

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платники єдиного внеску з 01.01.2021 року зобов’язані подавати звітність про нарахування ЄВ у складі звітності з єдиного податку (з податку на доходи фізичних осіб). Таку звітність необхідно подавати до контролюючого органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску.

Фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку ІІІ групи за І квартал 2021 року мають звітувати за новою формою декларації платника єдиного податку, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 року № 578 із змінами внесеними наказом МФУ від 09.12.2020 року № 752.  Граничним  терміном подання декларації є 11 травня 2021 року.

Звертаємо увагу, що платники єдиного податку першої та другої груп вперше подають до контролюючого органу додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» у складі податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за 2021 рік. Граничний термін подання такої звітності - 1 березня 2022 року.

Платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи) подають додаток 1 у складі Декларації за IV квартал 2021 року у термін до 09 лютого 2022 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine