Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що необхідно зазначити в заяві для отримання ліцензії на право здійснення торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах?

опубліковано 16 квітня 2021 о 16:26

Ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, здійснюється згідно з Законом України від 19.12.1995р. № 481 із змінами та доповненнями. Ліцензії на право провадження такої торгівлі видаються Головними управліннями ДПС в областях. Для отримання ліцензії платнику податків необхідно насамперед подати заяву до територіального органу ДПС за місцем здійснення торговельної діяльності, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

У заяві платнику необхідно зазначити:

назву/ім’я юридичної /фізичної особи;

ЄДРПОУ юридичної особи, реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію та номер паспорта (фізичної особи);

юридичну адресу;

адресу здійснення торгівлі алкогольними напоями/тютюновими виробами/ рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;

номер договору оренди приміщення, де здійснюватиметься торгівля, або ж номер свідоцтва на право власності;

вид діяльності, на провадження якого платник хоче отримати ліцензію;

перелік реєстраторів розрахункових операцій (книга обліку РО), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них (модель, модифікація, заводський номер,виробник, дата виготовлення, реєстраційні номери посвідчень РРО, фіскальні номери ПРРО та дату їх обліку в контролюючих органах).

Окрім того, до заяви необхідно додати копії платіжних доручень про здійснення оплати ¼ вартості ліцензії (з відміткою банку про оплату) та довідка фінансової установи про підтвердження надходження коштів до бюджету.

У 10-денний термін з моменту подання документів платник може отримати оформлену ліцензію або ж відмову в її отриманні з обов’язковим вказанням причин відмови. Термін дії ліцензії – 1 рік.

Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини, що використовуються в електронних сигаретах, без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.

Органами податкової служби розроблено орієнтовну форму заяви для отримання ліцензії, якою за необхідності може скористатися платник. Форма додається.