Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині роботодавці прийняли на роботу майже 24,5 тисячі найманих осіб

опубліковано 15 квітня 2021 о 11:28

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що за три місяці 2021 року до податкових органів Прикарпаття роботодавці надіслали повідомлення про прийняття на роботу майже 24,5 тисяч найманих працівників.

За результатами аналізу надісланих повідомлень, найбільше прийнято на роботу працівників у  сфері державного управлiння й оборони та обов'язкового соцiального страхування – 6,7 тисяч осіб, оптової та роздрiбної торгiвлі, ремонту автотранспортних засобiв i мотоциклів – 4,9 тисяч осіб, переробної промисловості – 3,1 тисяча осіб, охорони здоров'я та надання соцiальної допомоги – 2,1 тисяча осіб.

Слід зазначити, що із загальної кількості прийнятих працівників, майже 8,6 тисяч працевлаштовано у місті Івано-Франківську, 1,6 тисяча осіб - у Тисменицькому районі, 1,4 тисяча – у Снятинському районі, по 1,2 тисячі - у Надвірнянському районі та місті Калуші, 1,1 тисяча – у Коломийському районі.

У податковій службі Прикарпаття зазначають, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість прийнятих найманих працівників зменшилась на 3,2 тисячі осіб. При цьому вважають, що основним чинником, який спричинив зниження кількості найманих працівників, є негативний вплив на роботу бізнесу карантину, який практично позбавив його можливості працювати і отримувати прибуток.