Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи необхідно податковому агенту подавати об’єднаний звіт з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, якщо він не має найманих працівників?

опубліковано 15 квітня 2021 о 11:01

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що відповідно до ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями особи, які мають статус податкових агентів та платники єдиного внеску зобов’язані подавати, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. Об’єднаний звіт подається у разі нарахування доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Звітність подається незалежно від того, виплачує чи не виплачує доходи платникам податку податковий агент та незалежно від того чи виплачені платником єдиного внеску суми такого внеску фактично після їх нарахування до сплати протягом звітного періоду.

Нагадаємо, форма та Порядок заповнення податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 грудня 2020 року № 773. 

Граничний термін подання податкового розрахунку за 1 квартал 2021 року – 11 травня 2021 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine