Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як підприємцю отримати довідку про доходи?

опубліковано 30 березня 2021 о 13:17

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що фізична особа-підприємець може отримати в контролюючому органі довідку про доходи на підставі поданих податкових декларацій за будь-який період здійснення підприємницької діяльності.

Для цього платнику необхідно звернутися до податкової інспекції  за місцем своєї податкової адреси з відповідною заявою.

Слід зазначити, що платники єдиного податку для отримання довідки про доходи за інший, ніж квартальний звітний період повинні крім заяви подати ще й податкову декларацію за такий період.

Водночас,  фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування, у разі необхідності отримання довідки про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, за інший період, ніж календарний рік, має право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за інший, ніж річний податковий звітний період, тобто квартальну податкову декларацію.

При цьому подання таких декларації не звільняє платників податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового періоду та не є підставою для нарахування та сплати податкового зобов’язання.

Подати заяву про отримання довідки про доходи можна як особисто так і в електронному вигляді через Електронний кабінет платника через меню «Листування з ДПС».

Контролюючий орган видає довідку про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, не пізніше п’ятнадцяти днів з дня отримання заяви.

Звертаємо увагу, що у разі припинення діяльності суб’єктів господарювання, відповідно до статті 291 розділу І Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 № 578/5, термін збігу зберігання облікових справ у контролюючому органі становить 5 років.