Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатським платникам відшкодовано майже 131 мільйон гривень ПДВ

опубліковано 30 березня 2021 о 11:15

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, впродовж двох місяців поточного року платникам податків Івано-Франківщини відшкодовано 130,8 млн грн податку на додану вартість.

Водночас окремі суб’єкти господарювання все ж таки намагаються зловживати та ухилятись від сплати ПДВ. Однак фахівці податкової служби Івано-Франківської  області  виявляють такі факти за результатами контрольно-перевірочних заходів. Як наслідок, цього року упереджено відшкодування з бюджету 1,7 млн гривень ПДВ.

Нагадаємо, що з метою упередження формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ та уникнення від оподаткування впроваджено Систему моніторингу відповідності податкових накладних чи розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків.

Система самостійно здійснює моніторинг заявок на реєстрацію податкових накладних, і виявляє з них ті, які відповідають певним критеріям ризиковості. Тобто, всі податкові накладні, які платники реєструють в системі, проходять технічну перевірку та перевірку на відповідність критеріям ризику. Це – критерії безумовної реєстрації, ризиковості платника, позитивної податкової історії, ризиковості здійснення операції. Якщо податкова накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції.