Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За розглядом справ щодо позовів платників до податкової служби області, 85 відс. судових рішень прийнято на користь ДПС

опубліковано 25 березня 2021 о 09:27

Впродовж січня-лютого цього року, з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, на розгляді в усіх судових інстанціях знаходилось 678 справ на загальну суму 2,5 млрд гривень. З них 271 справа – за позовами органів ДПС до платників податків та 407 справ – за позовами платників до податкової області. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

З початку року судовими інстанціями уже розглянуто 79 справ на загальну суму 201,4 млн гривень. З них, 27 справ – за позовами платників до ДПС області. Проте, за розглядом 23 таких справ, загальна сума яких склала 186,8 млн грн, суд прийняв рішення на користь податкової служби. Решту, а це 4 справи майже на 0,5 млн грн, виграли суб’єкти господарювання. Тож, у кількісному співвідношенні розглянутих справ за такими позовами, понад 85 відс. судових рішень прийнято на користь органів ДПС.

Що ж до справ за позовами податкової служби до платників податків, то усі розглянуті різними судовими інстанціями 52 справи для податківців стали стовідсотково виграшними, загальна сума за якими склала 14,1 млн гривень.

Зауважимо, що впродовж двох місяців цього року за результатами позовної роботи юристів податкової служби Івано-Франківщини до бюджетів усіх рівнів уже надійшло майже 1 млн гривень.