Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кілька десятків майбутніх прикарпатських платників податків стали учасниками онлайн – спілкування з податківцями

опубліковано 24 березня 2021 о 17:56

Сьогодні відбулась зустріч зі студентами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, які навчаються за спеціальностями «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа та страхування» й «Економіка».

 

«Цьогоріч, зважаючи  на карантинні обмеження, ми проводимо зустрічі з майбутніми платниками у форматі онлайн. Такі заходи допомагають студентам поглибити знання у сфері оподаткування, а для викладачів є платформою для пошуку нових підходів у викладанні податкових дисциплін», - зазначила заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата. Посадовиця ознайомила майбутніх платників з організаційною структурою податкової служби, основними завдання податкових інспекцій та податкової служби області.

Начальник відділу пресслужби, адміністрування субсайту та комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз розповіла студентам про процедуру відкриття підприємницької діяльності та особливості систем оподаткування.

Під час лекції фахівчиня зупинилась на темі декларування доходів, отриманих громадянами у 2020 році, та їх праві на отримання податкової знижки. Звичайно, найбільшу цікавість у студентів викликала інформація про можливість повернення частини витрат сплачених за навчання. Мар'яна Мороз інформувала, що податковою знижкою до 31 грудня можуть скористатись  працюючі студенти, які отримували офіційну заробітну плату,  або члени сім'ї першого ступеня споріднення, які сплачували у 2020 році за їх навчання.   

Податківець ознайомила молодь з порядком застосування РРО (касових апаратів) та перевагами програмних реєстраторів розрахункових операцій. Також акцентувала увагу на важливості проведення суб’єктами господарювання розрахункових операцій через касові апарати, оскільки це вплине не лише на збільшення доходів до оподаткування, і відповідно надходжень до бюджету, а й захистить їх права як споживачів товарів чи отриманих послуг. 

Окрім того, Мар'яна Мороз зауважила, що незабаром певна частина молодих людей буде влаштовуватись на роботу, тому для їх соціального захисту рекомендувала майбутнім студентам вимагати від роботодавців лише офіційного оформлення трудових відносин та не погоджуватись на заробітну плату в «конверті».

На завершення податківці побажали студентам бути успішними, стати гідними громадянами та сумлінними платниками  податків.

Фахівці податкової служби області завжди раді ділитися досвідом з молодим поколінням, адже від них залежить майбутній розвиток держави.