Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці цього року податківці області надали мешканцям Прикарпаття понад 20 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 16 березня 2021 о 13:18

За інформацією Головного управління ДПС в Івано-Франківській області в січні-лютому 2021 року працівники центрів обслуговування надали 20038 адміністративних послуг.

Найбільшу кількість, а їх 8132 займають послуги з видачі реєстраційного номера облікової картки платника податків та 3943 - про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Також податківці впродовж 2021 року зареєстрували 1496 платників єдиного податку, надали 1457 витягів з реєстру платника єдиного податку та 723 довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Для здійснення контролю за розрахунковими операціями працівники податкової служби зареєстрували  підприємцям 786 книг обліку розрахункових операцій та 604 реєстратори розрахункових операцій.

Крім того, для здійснення реалізації підакцизних товарів платникам  видано 1272 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Сьогодні громадяни можуть отримати адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здати податкову звітність у 16 центрах обслуговування. Крім того, функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), в якому доступна послуга  «Зворотній зв’язок». За допомогою цього сервісу платники податків мають можливість оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС. Скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або за адресою: zir.tax.gov.ua.