Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці 2021 року 22 прикарпатці звернулись до обласної податкової письмово, ще 14 – на сервіс «Пульс»

опубліковано 16 березня 2021 о 10:58

Впродовж січня - лютого  2021 року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло 22 письмових звернення від громадян. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  

Майже половина усіх звернень, стосувалися роз’яснення чинного податкового законодавства, ще 8 звернень – повідомлення про ухилення від спати податків, решта звернень – з інших питань, що належать до компетенції органів ДПС, зокрема щодо надання архівних даних, надання довідкової інформації, використання персональних даних.

Усі звернення громадян, які надійшли до ГУ ДПС в області, взяті на контроль. З них 12 звернень розглянуто та заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни; одне звернення відповідно до статті 5 «Вимоги до звернення» Закону України «Про розгляд звернень громадян» повернуто заявнику, одне – відповідно до статті 7 «Заборона відмови в прийнятті та розгляді звернення» зазначеного закону переслане за належністю для розгляду до іншого органу, два – відповідно до статті 8 «Звернення, які не підлягають розгляду та вирішенню» згаданого закону не підлягали розгляду, решта – шість звернень громадян перебувають на розгляді, оскільки не настав термін їх виконання.

Крім цього, впродовж січня – лютого 2021 року на сервіс „Пульс” надійшло 14 інформаційних звернень. В основному звернення стосувались роботи органів ДПС та роботи ЦОП.

Зазначені звернення оперативно розглянуто та надано відповіді заявникам, про що своєчасно поінформовано Інформаційно-довідковий департамент ДПС України в установлені терміни.

В січні - лютому 2021 року, з метою запобігання поширенню короновірусної інфекції на території України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, керівництвом Головного управлінням ДПС в Івано-Франківській області особистий прийом громадян не проводився.

Читайте актуальну та необхідну інформацію з податкових питань на офіційних сторінках ДПС України у соціальних мережах:

 FACEBOOOK https://www.facebook.com/TAXUkraine