Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень 2021 року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло майже 475 мільйонів гривень

опубліковано 12 лютого 2021 о 10:18

Доходи місцевих бюджетів Івано-Франківської області за січень цього року склали майже 475 млн грн, що на 6,7 млн грн більше минулорічних надходжень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Більше половини надходжень в місцеві скарбниці регіону складає податок на доходи фізичних осіб. Його сума з початку року склала понад 310,6 млн гривень. Це на 11,7 млн грн більше за надходження в січні минулого року.

Наступною складовою доходів місцевих бюджетів області є надходження єдиного податку. Впродовж цього року від суб’єктів господарювання надійшло понад 74,3 млн грн єдиного податку, що на 1,3 млн грн більше ніж торік.

Ще одним важливим джерелом доходів місцевих громад Прикарпаття є плата за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Власники землі та землекористувачі сплатили з початку року понад 44 млн гривень земельного податку, а власники нерухомості – 14,4 млн гривень.

Також в цьому році до місцевого бюджету надійшло 15,5 млн грн акцизного податку від суб’єктів господарювання, які здійснювали роздрібну торгівлю підакцизних товарів, 10,1 млн грн – рентної плати за користування надрами та 1,2 млн гривень податку на прибуток.

В податковій службі області звертають увагу на важливості надходжень коштів до місцевих бюджетів, тому закликають громадян  з відповідальністю та розумінням ставитися до своїх зобов’язань: вчасно платити податки, не виплачувати зарплату в «конвертах», оформляти працівників офіційно. А найманим працівникам рекомендують утриматися від сумнівного неофіційного заробітку без майбутнього.