Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Івано-Франківщини у торгових центрах роз’яснили підприємцями особливості застосування РРО та програмних РРО

опубліковано 04 лютого 2021 о 17:10

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели зустріч з підприємцями, які здійснюють свою діяльність у торгових центрах «Зебра» та «Доміно». 

Податківці Івано-Франківщини ознайомили платників з новими розмірами доходів, які надають можливість підприємцям залишатися на «спрощеній» системі оподаткування та при цьому не використовувати «касові апарати». Водночас зазначили, що у разі перевищення платниками єдиного податку у календарному році обсягу доходу у 220 розмірів мінімальних заробітних плат або 1 320 000 грн, застосування РРО стає для них обов’язковим. Застосування РРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення.

Також податківці розповіли про новації у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема зазначили, якщо у суб’єкта господарювання настає обов’язок застосовувати РРО та/або ПРРО, то він за власним бажанням може обрати для проведення розрахунків за товари/послуги класичний касовий апарат (РРО) чи ПРРО. Крім цього роз’яснили відмінності між класичними РРО та програмними РРО.

Також, на допомогу платникам податків податківці роздали тематичні листівки про застосування РРО та  терміни подання звітності та сплати єдиного податку та єдиного внеску.