Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які новації у сфері застосування РРО, яким ФОПам необхідно використовувати реєстратори розрахункових операцій, звичайний РРО чи програмний РРО

опубліковано 26 січня 2021 о 13:47

Які новації у сфері застосування РРО, яким ФОПам  необхідно використовувати реєстратори розрахункових операцій, звичайний РРО чи програмний РРО – на ці та інші питання відповіли фахівці податкової служби Івано-Франківщини під час вебконференції.

Заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області Ігор Кравець детально розповів для підприємців-спрощенців про новації законодавства щодо застосування РРО з 2021 року. Так, підприємці першої групи спрощеної системи оподаткування РРО не застосовують. Платники другої та третьої груп мають працювати з РРО за таких умов: річний дохід більше 220 мінімальних заробітних плат, тобто більше 1 320 000 гривень або торгівля технічно складними товарами, лікарськими засобами та медичними виробами, ювелірними виробами або з дорогоцінних металів, а також у разі надання платних послуг у сфері охорони здоров'я. Для інших видів діяльності терміни обов'язкового застосування РРО відтерміновано до 01.01.2022 року.

Крім того, посадовець розповів про штрафи за порушення порядку  проведення розрахункових операцій. 

Також головний державний інспектор відділу обліку платників, обліку об’єктів оподаткування, ведення реєстрів, електронних сервісів, електронного документообігу, реєстрації за окремими видами податків та ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків управління  електронних сервісів Андрій Кріцак розповів про порядок реєстрації  та використання програмних РРО.  Фахівець податкової наголосив, що ПРРО, яке можна встановити на смартфоні або інший ґаджет,  є простими в роботі,  надається податковою службою безкоштовно. Також, немає необхідності встановлювати звичайний касовий апарат та платити за його обслуговування та наймати додаткових працівників.

Якщо підприємці потребують додаткових роз'яснень щодо реєстрації ПРРО то рекомендуємо скористатися інформаційним розділом на вебпорталі ДПС "Програмні РРО".


Про новації законодавства щодо застосування РРО, програмних РРО для підприємців-спрощенців в 2021 році (частина І)

Порядок реєстрації  та використання програмних РРО (частина ІІ)