Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 1,6 мільярда гривень податку на додану вартість сплатив бізнес Прикарпаття у 2020 році

опубліковано 26 січня 2021 о 13:01

За 2020 рік платники податків Івано-Франківщини сплатили до державного бюджету 1678,3 млн гривень податку на додану вартість. Порівняно з минулорічним періодом у 2020 році надходження ПДВ  збільшились на 209,1 млн гривень або 14 відсотків. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми сплатили суб’єкти господарювання, що ведуть свою діяльність у м. Івано-Франківську – 797,4 млн грн, м.Калуш – 105,3 млн грн, м. Яремче – 144,8 млн грн, Тисменицькому районі – 84,1 млн грн та Городенківському районі – 81,2 млн грн.

Нагадаємо, будь-яка особа, яка підлягає обов'язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платника ПДВ, подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву платника податку на додану вартість за формою N 1-ПДВ.

Така Заява подається до контролюючого органу засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Суб'єкти господарювання (новостворені) можуть заявити про своє бажання добровільно зареєструватися як платник податку під час державної реєстрації створення юридичної особи або державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Для цього платнику не потрібно подавати окрему Заяву про добровільну реєстрацію платником ПДВ, а достатньо заповнити відповідний розділ про обрання системи оподаткування у заяві про державну реєстрацію.

Слід зазначити, що будь-яка особа, яка підлягає обов'язковій реєстрації як платник ПДВ, але не подала до контролюючого органу реєстраційної заяви, несе відповідальність за ненарахування або несплату цього податку на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування.