Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 5,5 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб сплатили до бюджету платники Прикарпаття

опубліковано 18 січня 2021 о 11:35

Понад 5,5 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб сплатили до зведеного бюджету платники Прикарпаття в 2020 році. За минулий рік перераховано до бюджету  ПДФО на 533,3 млн грн більше ніж за відповідний період 2019 року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми податку до зведеного бюджету сплачено платниками обласного центру Прикарпаття – 2,2 млрд грн, Коломийського району – 603,5 млн грн, Калуського району – 538,3 млн грн, Надвірнянського району – 393,2 млн грн Долинського району – 345,1 млн грн та Тисменицького району – 299,8 млн гривень.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло майже 1,4 млн грн ПДФО, а це на 133,2 млн грн більше ніж в 2019 році. Місцеві бюджети отримали 4,1 млрд грн податку, що перевищує показник 2019 року на 403,1 млн грн. Працівники податкової служби зазначили, що ПДФО є найвагомішим джерелом надходжень до місцевих скарбниць та становить більше 65 відсотків їх загальної суми.

Основну питому вагу в надходженнях податку на доходи фізичних осіб займає податок, що сплачується податковими агентами із доходів у вигляді заробітної плати – 90 відсотків та складає 4,9 млрд гривень.

Нагадаємо, що суб’єкти господарювання (податкові агенти), які нараховують (виплачують) дохід, який підлягає оподаткуванню на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету. При цьому, якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету протягом трьох банківських днів з дня що настає за днем такої виплати. Разом з тим, якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується платнику податку, то податок необхідно сплатити до бюджету не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

 

Читайте актуальну та необхідну інформацію з податкових питань на офіційних сторінках ДПС України у соціальних мережах:

FACEBOOOK

https://www.facebook.com/TAXUkraine

TELEGRAM
https://t.me/tax_gov_ua