Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За минулий рік податківці області надали мешканцям Прикарпаття понад 124 тисячі адміністративних послуг

опубліковано 14 січня 2021 о 09:06

За інформацією Головного управління ДПС в Івано-Франківській області в 2020 році працівниками центрів обслуговування надано 124417 адміністративних послуг.

Найбільшу кількість, а їх 45854 займають послуги з видачі реєстраційного номера облікової картки платника податків та 18008 - про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Також податківці надали 11876 витягів з реєстру платника єдиного податку та 4790 довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Для здійснення контролю за розрахунковими операціями працівники податкової служби зареєстрували підприємцям 6713 книг обліку розрахункових операцій, 7249 книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку та 2679 реєстраторів розрахункових операцій.

Крім того, для здійснення реалізації підакцизних товарів платникам  видано 9186 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Тепер громадяни можуть отримати адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здати податкову звітність у 16 центрах обслуговування. Крім того, функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), де доступна послуга  «Зворотній зв’язок». За допомогою цього сервісу платники податків мають можливість оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС. Скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або за адресою: zir.tax.gov.ua.

 

Читайте актуальну та необхідну інформацію з податкових питань на офіційних сторінках ДПС України у соціальних мережах:

 FACEBOOOK https://www.facebook.com/TAXUkraine

TELEGRAM https://t.me/tax_gov_ua