Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці області надали мешканцям Прикарпаття понад 112 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 15 грудня 2020 о 15:04

За інформацією Головного управління ДПС в Івано-Франківській громадянам області у січні – листопаді 2020 року в Центрах обслуговування платників податківці надали 112502 адміністративних послуги.

Зокрема, 40884 громадян отримали картку платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Також, за вказаний період податківці надали суб’єктам господарювання  9826 адміністративних послуг щодо реєстрації платниками єдиного податку,  10477 витяги з реєстру платника єдиного податку та 17159 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Для здійснення контролю за розрахунковими операціями працівники податкової служби зареєстрували підприємцям 6039 книг обліку розрахункових операцій та 6832 книги обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку.

Крім того, для здійснення реалізації підакцизних товарів податківцями видано 8208 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Центрами обслуговування платників підготовлено та надано 4429 довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Нині громадяни можуть отримати адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здати податкову звітність у 16 центрах обслуговування. Крім того, функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), де доступна послуга  «Зворотній зв’язок». За допомогою цього сервісу платники податків мають можливість оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС. Скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або за адресою: zir.tax.gov.ua