Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці області надали мешканцям Прикарпаття майже 103 тисячі адміністративних послуг

опубліковано 20 листопада 2020 о 13:12

За інформацією Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, у січні - жовтні 2020 року фахівцями центрів обслуговування платників громадянам надано 102852 адміністративні послуги.

Зокрема, 35842 громадянам видано картку платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Також податківцями надано 9084 витяги з реєстру платника єдиного податку та 16212 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Для здійснення контролю за розрахунковими операціями працівники податкової служби зареєстрували підприємцям 5502 книги обліку розрахункових операцій та 6416 книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку.

Крім того, для здійснення реалізації підакцизних товарів податківцями видано 7515 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Також підготовлено та надано 4044 довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

В податковій службі області нагадують, що громадяни можуть отримати адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здати податкову звітність у 16 центрах обслуговування, які діють при державних податкових інспекціях.

Крім того, за допомогою Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), в якому доступна послуга  «Зворотній зв’язок», платники податків мають можливість оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції податкової служби. Скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або за адресою: zir.tax.gov.ua.