Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті зареєстровано 76 програмних РРО

опубліковано 19 листопада 2020 о 15:02

Відповідно до діючого законодавства суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі при продажу товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити такі операції через реєстратори розрахункових операцій. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

З 1 серпня поточного року усі платники податків при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними касовими апаратами отримали можливість застосовувати програмні РРО - сучасний аналог класичного касового апарату, який можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет.

Використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним касовим апаратом, зокрема, використовуючи ПРРО платнику не потрібно звертатися до Центрів сервісного обслуговування і витрачати кошти на придбання РРО та послуги з його обслуговування. Також не потрібно витрачати кошти на оплату послуг посередників у вигляді інформаційних еквайєрів, адже всі чеки фіскалізуються програмним РРО безпосередньо на сервері Державної податкової служби.

Для початку роботи з програмним РРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. ДПС такі ключі видає безкоштовно.

Потім потрібно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. Це може бути комп’ютер, смартфон або планшет.

Також необхідно зареєструвати касу та касирів, ввести в програмний РРО номенклатуру товарів. Після реєстрації суб’єкти господарювання можуть відкривати зміну та починати працювати.

На сьогодні бізнес Прикарпаття вже зареєстрував та успішно використовує 76 програмних РРО. Зазначимо, що усі ці користувачі, а також платники, які бажають зареєструвати новітні реєстратори розрахункових операцій, в податковій службі можуть отримати інформаційну підтримку. За допомогою можна звертатись до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації або зателефонувати за номерами телефону (03432) 77-18-86, (03432) 77-18-68.

Також на допомогу платникам Державною податковою службою України розроблено спеціальний відеоурок, який дасть змогу швидко та просто зареєструвати програмний РРО. Ознайомитись з відеоуроком можна на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО». Також у цьому банері можна ознайомитись з іншими роз’ясненнями щодо користування програмним РРО.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»