Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

30 вересня 2020 року - граничний термін сплати ПДФО та військового збору, які визначені в деклараціях про майновий стан і доходи

опубліковано 25 серпня 2020 о 10:40

Цьогоріч останнім днем сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених громадянами у Податковій декларації про майновий стан і доходи за результатами 2019 року, є 30 вересня 2020 року. Також до 1 жовтня поточного року сплатити задекларовані зобов’язання мають і особи, які провадять незалежну професійну діяльність. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Якщо платник податків не сплатить задекларовану суму грошового зобов’язання до 1 жовтня, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Якщо вищезазначені діяння вчинені умисно, на платника податків накладається штраф в розмірі 25 відсотків від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов'язання. Діяння вчинені платником податків умисно і скоєні повторно протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов'язання на строк більше 90 календарних днів – передбачають накладення штрафу в розмірі 50 відсотків.

 

Нагадаємо, що платникам податку, які подали декларації та визначили до сплати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, необхідно сплачувати їх за наступними кодами платежів:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».