Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки податківцям Прикарпаття до бюджету додатково надійшло майже 1,9 млн грн ПДФО та єдиного внеску

опубліковано 13 липня 2020 о 14:13

Як повідомила під час брифінгу заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата, за I півріччя 2020 року на засіданнях комісій з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, що діють при районних Державних адміністраціях, заслухано 828 керівників підприємств та фізичних осіб – підприємців, які виплачували заробітну плату найманим працівникам нижче мінімально встановленого розміру.

За результатами проведених заходів рівень заробітної плати підвищили керівники 444 підприємств та 296 підприємців. До бюджету додатково надійшло 849,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 1037,6 тис. грн єдиного внеску.

Посадовиця зазначила, що інформація стосовно підприємств, які постійно декларують тільки мінімальну заробітну плату або нижче законодавчо встановленого розміру та її невідповідність середньогалузевій, опрацьовується та щоквартально направляється до відповідних відомств для реагування.

Також Наталія Зікрата нагадала, що дотримання законодавства про працю та зайнятість населення є обов’язком роботодавців, адже це гарантія соціального захисту та незаперечні переваги для найманих працівників. "Перш за все - це впевненість у завтрашньому дні, адже тільки офіційне працевлаштування та отримання легальних доходів гарантує працівникам реалізацію їх прав на пенсійне забезпечення, оплату листів непрацездатності, оплачувані відпустки, отримання допомоги по безробіттю тощо", - сказала посадовиця.