Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатському бізнесу повернуто понад 343 мільйона гривень податку на додану вартість

опубліковано 13 липня 2020 о 09:11

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, впродовж шести місяців поточного року станом на 01.07.2020 року 167 платникам податків Івано-Франківщини відшкодовано 343,4 млн грн податку на додану вартість.

Водночас, за січень-червень поточного року фахівці податкової служби області упередили 6,7 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування податку на додану вартість та зменшили уточнюючими розрахунками заявлені до відшкодування суми ПДВ на суму 10,5 млн гривень.

Нагадаємо, відповідно до положень Податкового кодексу України право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації. Платники податку мають можливість переглянути реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування за допомогою електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет платника».