Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За несвоєчасну сплату авансового внеску єдиного податку спрощенцями першої та другої груп передбачена відповідальність

опубліковано 24 червня 2020 о 12:12

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що несплата або сплата не в повному обсязі фізичною особою – платником єдиного податку першої та другої груп авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відс. ставки єдиного податку, обраної таким платником. Зазначена норма передбачена пунктом 122.1 статті 122 Податкового кодексу України.

Нагадаємо, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Також такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.