Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Прикарпаття закликають громадян інформувати про незаконні заправки, виробництво та торгівлю фальсифікованим алкоголем та тютюном на гарячу лінію

опубліковано 16 червня 2020 о 10:22

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області звертають увагу, що здійснення будь-якого виду господарської діяльності повинно відбуватись в рамках чинного законодавства, на підставі дозвільних документів та з дотриманням правил техніки безпеки. Крім цього, з доходів, отриманих від здійснення такої діяльності необхідно сплачувати податки.

Так, торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами та роздрібна торгівля пальним здійснюється відповідно до вимог Закону України від 19.12.1995 року «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Для того, щоб торгувати зазначеними підакцизними товарами необхідно в першу чергу зареєструватися суб’єктом господарювання, отримати ліцензію (окремо на кожний вид торгівлі) та мати зареєстрований РРО.

Однак, як свідчить практика, окремі особи, які здійснюють діяльність в цій сфері, з метою отримання легкого доходу, не  бажають працювати в правовому полі. Вони, нехтуючи нормами безпеки, встановлюють заправки по сусідству з житловими будинками та техстанціями, в підпільних цехах (гаражах, підвальних приміщеннях, без дотримання будь-яких санітарних норм) виготовляють фальсифіковану алкогольну та тютюнову продукцію. При цьому не мають дозволів та не сплачують жодних податків в бюджет. Крім цього, зазначена діяльність може загрожувати здоров’ю і навіть життю пересічних громадян.

Одним із напрямків роботи податкових органів є виявлення таких недобросовісних «підприємців» та притягнення їх до відповідальності.  Тому в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області закликають громадян не бути байдужими до свого здоров’я, долучитися до боротьби з незаконною торгівлею підакцизними товарами та інформувати податкову службу про незаконні заправки, виробництво та торгівлю фальсифікованим алкоголем та тютюновими виробами. 

Інформацію можна надати до відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області, зателефонувавши за номерами телефонів          (0342) 77-19-08 та 77-19-11.