Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво податкової служби Івано-Франківщини зустрілись з представниками лісових господарств

опубліковано 15 червня 2020 о 19:03

Начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик провела зустріч з керівниками Брошнівського, Верховинського, Гринявського, Осмолодського, Ворохтянського, Болехівського, Делятинського та Надвірнянського лісових господарств області.

Основною темою зустрічі стали причини виникнення заборгованості з податків і зборів до бюджету у цих суб’єктів господарювання та напрацювання шляхів її погашення.  

 За словами керівників лісгоспів, основними причинами утворення боргу є зменшення обсягів реалізації продукції в зв’язку з погіршенням економічної ситуації в Європі, поширення коронавірусної інфекції та оголошення карантину майже у всіх країнах. Ще одним важливим негативним фактором стало послаблення фінансової спроможності покупців.

Як зазначила Ірина Столярик, накопичення заборгованості з податків і зборів призводить до нарахування штрафних санкцій та пені, а це в рази збільшує борг підприємства. В подальшому несплата податкових боргів, не лише погіршує фінансовий стан підприємства, а й може стати причиною його банкрутства.

З метою недопущення такої ситуації керівництво податкової служби області та лісгоспів дійшли згоди щодо необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати поточних податкових зобов’язань з одночасним поетапним погашенням заборгованих сум. Також визначили, що одним із джерел погашення заборгованості є проведення роботи з дебіторами цих підприємств.

На завершення зустрічі Ірина Столярик, зазначила, що незважаючи на складну ситуацію, яка склалася, керівникам необхідно прикласти максимум зусиль для збереження трудових ресурсів та економічної стабільності очолюваних підприємств.

В свою чергу запевнила, що податкова служба області залишається надійним партнером та в рамках чинного законодавства сприятиме вирішенню проблемних питань, які виникли в лісових господарствах. Адже, за словами керівника податкової служби області, від розвитку бюджетоформуючих підприємств, якими є лісові господарства,  залежить не лише наповнення бюджетів, а й збереження та розвиток лісової галузі Івано-Франківщини.