Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Івано-Франківщини отримали від малого бізнесу майже 346 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 12 червня 2020 о 12:59

Незважаючи на карантинні заходи за п’ять місяців 2020 року до місцевих бюджетів Прикарпаття від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 345,8 мільйона гривень єдиного податку. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Так, місцеві територіальні громади отримали у своє розпорядження майже на 20,1 мільйона гривень більше надходжень єдиного податку, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Найбільший внесок у бюджети громад зробили фізичні особи - підприємці, які сплатили 280,4 мільйона гривень, юридичні особи – спрощенці понад 51,3 мільйона гривень, від сільгосптоваровиробників надійшло понад 14,0 мільйонів гривень єдиного податку.

Позитивна динаміка зі сплати єдиного податку спостерігається за фізичними особами-підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування.

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відзначають, що сумлінно сплачуючи єдиний податок до місцевих бюджетів, тим самим платники забезпечують соціальну життєдіяльність територіальних громад.

Нагадаємо, що у зв’язку з введенням в дію Закону України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» до пункту 293.8 ст.294 ПКУ запроваджено ряд змін, а саме: ставка єдиного податку, визначена для третьої групи у розмірі 3 відсотки, може бути обрана: платником єдиного податку третьої групи, який обрав ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, у разі подання ним заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та реєстрації такого платника єдиного податку платником податку на додану вартість.