Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті надходження від туристичного збору зросли на 530 тис гривень

опубліковано 12 червня 2020 о 12:46

Платники податків Івано-Франківщини, які здійснюють діяльність у туристичній сфері впродовж січня-травня 2020 року сплатили до місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад Прикарпаття майже 3,3 млн грн туристичного збору, що на 530 тис грн більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, фізичні особи-підприємці поповнили місцеві бюджети на 1,9 млн грн, а юридичні особи - на 1,3 млн гривень.

Найбільші суми туристичного збору перерахували суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку Надвірнянського управління – 2,4 млн грн та Івано-Франківського управління – 0,6 млн гривень

Нагадаємо, ставка туристичного збору встановлюється рішенням органу місцевого самоврядування за кожну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 відсотка мінімальної заробітної плати – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків мінімальної заробітної плати – для в'їзного.

Платники туристичного збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.