Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Івано-Франківщини сплатили майже 2,2 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 11 червня 2020 о 15:44

За січень-травень 2020 року страхувальники Івано-Франківщини перерахували до бюджету 2177,5 млн грн єдиного внеску. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 85,5 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми єдиного внеску сплатили страхувальники міста Івано-Франківська – 934,7 млн грн, Коломийського району – 225,5 млн грн, Долинського – 139,9 млн грн, Калуського – 148,8 млн грн та Надвірнянського району – 112,1 млн гривень.

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, зобов’язані  сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця (крім гірничих підприємств, які сплачують єдиний внесок  не пізніше 28 числа наступного місяця).

Фізичні особи-підприємці, члени фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах та особи, які провадять незалежну професійну діяльність звільнені від сплати єдиного внеску за себе за березень-травень 2020 року. При цьому, такі особи можуть прийняти самостійне рішення про сплату єдиного внеску за такі періоди. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за вказаний звітний період.