Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів

опубліковано 11 червня 2020 о 16:33

Довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи, формується з урахуванням наявності/відсутності податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або іншої заборгованості за основним та неосновним місцями обліку платника. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Платнику податків для отримання Довідки необхідно подати заяву про надання довідки за формою згідно з додатком 2 до Порядку №733.

Заява подається платником (на вибір):

- у паперовій формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника;

- в електронній формі – на адресу податкового органу через приватну частину Електронного кабінету, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Нагадаємо, що приватна частина Електронного кабінету дозволяє платнику створити та надіслати Заяву за формою J1300305 (для юридичних осіб) або F1300305 (для фізичних осіб).

Довідка або відмова у наданні Довідки готуються податковим органом протягом п'яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви і надається платнику безоплатно, яку платник отримує у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету/

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) електронного кабінету здійснюється після ідентифікації особи із використанням кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 №733 затверджено «Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи».