Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 1 липня п.р. податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів необхідно подавати за новою формою

опубліковано 10 червня 2020 о 15:55

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують платників податків, що 13.03.2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 21.12.2019 року №550 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів.

Відповідно до норм Податкового кодексу України декларацію за новою формою у редакції наказу №550 необхідно складати за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення і подавати з 1 липня 2020 року.

Нова форма декларації складається з двох частин: податкової декларації, в якій безпосередньо зазначаються дані про суб’єкта господарювання та суму збору до сплати та додатку до декларації, в якій вказується розрахунок суми збору за об’єктами оподаткування.

Зазначений розрахунок містить нові показники, яких не було в попередній декларації, а саме:

- код та найменування податкової пільги (згідно з актуальним довідником податкових пільг);

-суму пільги, розраховану пропорційно до періоду користування пільгою;

-дату початку і закінчення користування пільгою;

-суму пільги, яку використали за цільовим призначенням;

-площу, на яку поширили пільгу (кв.м.).

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року скасовано звіт про суми податкових пільг, а ведення обліку податкових пільг контролюючими органами здійснюватиметься на підставі податкової звітності.