Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті 80 відсотків податкової звітності надходить через Інтернет

опубліковано 10 червня 2020 о 15:38

На Прикарпатті 80 відсотків податкової звітності надходить через Інтернет. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. В порівнянні з січнем поточного року кількість суб’єктів господарювання, які прозвітували до податкових органів в електронному вигляді зросла на 13 відсотків.

За травень місяць поточного року податковою службою області отримано 117 тисяч звітів від 27,9 тисяч прикарпатських платників податків, серед яких 22,4 тисячі платників звітували в електронному вигляді. При цьому, для подання звітності через Електронний кабінет платника скористалося понад 9,2 тис. платників, або 41 відсоток від всіх платників, що подали звітність в електронному вигляді.

Нагадаємо, окрім подання звітності через Електронний кабінет платники мають можливість отримати доступ до особистих інформаційних даних (реєстраційні та ідентифікаційні дані, відомості з податкового обліку та реєстрів, розрахунки з бюджетом), отримати довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів, подати заяви на повернення помилково або надміру сплачених сум податків та зборів тощо. Для цього варто скористатися розділом “Листування з ДПС” Електронного кабінету.

Звертаємо увагу, що використання Електронного кабінету можливе лише за наявності у платника електронного цифрового підпису. Послуги щодо отримання електронного цифрового підпису можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.