Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За час дії карантину кількість поданих податкових звітів в електронному вигляді зросла до 87 відсотків

опубліковано 06 травня 2020 о 16:14

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за січень-квітень 2020 року зросла кількість поданих платниками податків Івано-Франківщии звітів в електронному вигляді до 87 відсотків.

Необхідно зазначити, що за час дії карантину та вимушеним припиненням роботи центрів обслуговування платників кількість суб’єктів господарювання, які прозвітувалися до податкових органів в електронному вигляді зросла на 20 відсотків.

При цьому, для подання звітності через Електронний кабінет платника скористалося понад 11 тис. платників, або 43 відсотки від всіх платників, що подали звітність в електронному вигляді.

Нагадаємо, що окрім подання звітності через Електронний кабінет платники мають можливість отримати доступ до особистих інформаційних даних (реєстраційні та ідентифікаційні дані, відомості з податкового обліку та реєстрів, розрахунки з бюджетом), отримати довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів, подати заяви на повернення помилково або надміру сплачених сум податків та зборів тощо. Для цього варто скористатися розділом “Листування з ДПС” Електронного кабінету.

Крім того, для зручності громадян в Електронному кабінеті створено можливість он-лайн доступу до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю, можливості перегляду даних щодо об’єктів рухомого та нерухомого майна, які є об’єктами оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі тощо), стосовно яких сформовані податкові повідомлення-рішення.

Звертаємо увагу, що використання Електронного кабінету можливе лише за наявності у платника електронного цифрового підпису. Послуги щодо отримання електронного цифрового підпису можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

Так, юридичні та фізичні особи Івано-Франківщини можуть отримати безкоштовно кваліфіковані електронні підписи в пункті кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, розташованих в Центрах обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20 та Калуської ДПІ за адресою: м. Калуш, вул. В.Стуса, буд. 2, каб. 107.

На час карантину надання електронних довірчих послуг здійснюється лише за попереднім записом.

Телефони для запису і консультацій та електронна пошта:

м. Івано-Франківськ - (0342)77-19-05, cskra_09@ukr.net

м. Калуш - (03472) 6-28-71,  cskra_0901@ukr.net