Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Прикарпаття зменшили кількість документальних перевірок бізнесу на 12 відсотків

опубліковано 18 лютого 2020 о 09:38

Протягом січня 2020 року податківці Івано-Франківщини провели 30 документальних перевірок суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб, що на 12 відсотків менше в порівнянні з січнем минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

При цьому сума донарахувань податків і зборів за результатами документальних перевірок збільшилась на 1,9 млн грн та склала 6,4 млн гривень.

Також в порівнянні з минулим роком, зменшилася кількість фактичних перевірок фізичних осіб-підприємців, громадян та самозайнятих осіб з 19 до 12.  Водночас зросла кількість фактичних перевірок юридичних осіб щодо дотримання норм податкового законодавства з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та наявності ліцензій в порівнянні з минулим 2019 роком з 18 до 35 перевірок. За матеріалами проведених фактичних перевірок до порушників законодавства застосовано узгоджених фінансових санкцій на загальну суму 313 тис гривень.

Також нагадаємо, що План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік та перелік суб'єктів господарювання, які будуть охоплені податковим аудитом, розміщено в розділі «Плани та звіти роботи» на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України.