Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юрій Якимишин: Офіційне працевлаштування найманих осіб повинно стати беззаперечним обов’язком кожного роботодавця

опубліковано 28 січня 2020 о 15:49

До 1 лютого п.р. фахівцями Головного управління ДПС в Івано-Франківській області спільно з представниками Управління Держпраці та Управління Пенсійного фонду проводитиметься роз'яснювальна кампанія серед суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування, щодо недопущення роботодавцями найманих осіб до роботи без оформлення трудових відносин. Про це на брифінгу повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Якимишин.

За словами посадовця, в ході першого етапу кампанії проводитимуться спільні зустрічі контролюючих органів з представниками бізнесу в різних секторах, під час яких вкотре буде наголошено на негативних наслідках нелегалізованої праці як для роботодавців, так і для працівників, а  також впливу на розвиток економіки країни вцілому.

«Роз’яснювальна робота проводитиметься також шляхом безпосередніх візитів контролюючих органів до суб’єктів господарювання за місцем здійснення господарської діяльності. Після таких візитів платники зможуть добровільно оформити всіх працівників без застосування до них штрафних санкцій,  – сказав Юрій Якимишин. – Після 1 лютого вищезазначені структури здійснюватимуть контрольно-перевірочні заходи і у разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів».

Як зауважив в. о. керівника податкової служби області, зазначені заходи здійснюються відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та відповідного доручення Голови ДПС Сергія Верланова.

Звертаючись до роботодавців Прикарпаття, Юрій Якимишин наголосив, що дотримання законодавства про працю не повинно бути тимчасовим явищем і активізовуватись лише під час посиленої уваги з боку держави. «Дотримання суб’єктами господарювання законодавства про працю, легалізація робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень повинно стати беззаперечним обов’язком кожного роботодавця», – підсумував посадовець.