Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутні фінансисти ознайомились з роботою податкової служби Прикарпаття

опубліковано 22 листопада 2019 о 16:35

Сьогодні, 22 листопада 2019 року, в рамках дуальної освіти, студенти Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту Тернопільського національного економічного університету завітали до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, щоб ознайомитись з роботою податківців.

Про роботу Центрів обслуговування платників розповіла начальник Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в області Олександра Михайловська. Посадовиця ознайомила студентів з переліком адміністративних послуг, які можуть отримати платники податків, способами подання податкової звітності та електронними сервісами, розробленими ДПС України.

Начальник відділу комунікацій ГУ ДПС в області Мар’яна Мороз ознайомила з роботою податкової служби області, її завданнями за основними функціональними напрямами діяльності та умовами проведення конкурсу на зайняття вакантних посад у службі.

Також Мар’яна Мороз розповіла майбутнім платникам як зареєструвати власну справу, які документи для цього потрібно, яку систему оподаткування обрати та як звітувати до податкових органів.

Крім цього, ознайомила майбутніх фінансистів з новаціями, що стосуються запровадження електронних реєстраторів розрахункових операцій як альтернативи традиційним касовим апаратам. Нагадала про умови отримання податкової знижки, в т.ч. за понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вищих, професійно-технічних навчальних та дошкільних закладах.

Знайомство з податковою службою викликало чималий інтерес в студентів, вони задавали безліч запитань, пов’язаних як з роботою податківців так і особливостями податкового законодавства.

За словами податківців, така зацікавленість підростаючого покоління вселяє сподівання і віру в щасливе майбутнє нашої країни, її економічне зростання.