Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Галицькій ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 15 жовтня 2024 о 15:21

Податківці Галицької ДПІ під час зустрічей з платниками податків інформують їх про актуальні питання, що стосуються сплати податків, подання податкової звітності, отримання адміністративних послуг.   

Так, в.о. начальника Галицької ДПІ Софія Бескупська під час чергової зустрічі відповіла на питання громадян та провела звірку щодо правильності нарахування податку на нерухомість. При цьому, посадовець звернула увагу на правильності заповнення платіжних інструкцій на сплату нарахованого податку. 

Також Софія Бескупська розповіла присутнім про порядок нарахування земельного податку, застосування пільг та проведення звірки у разі виявлення розбіжностей між даними, вказаними у податковому повідомленні-рішенні та документами на право власності.

Звернула увагу посадовець і на терміни сплати майнових податків, зазначивши, що сплатити податкові зобов’язання необхідно протягом 60 календарних днів після отримання рішення. Сплатити майнові податки можна через електронні сервіси ДПС: Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова». 

Крім цього, Софія Бескупська нагадала про податкову знижку, яку можуть отримати громадяни, якщо вони протягом звітного 2023 року здійснювали витрати на навчання, отримали житло за державними програмами, оплачували допоміжні репродуктивні технології,  відсотки за іпотечним кредитом, внески на благодійність, страхові платежі (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя; пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення та ряд інших. При цьому звернула увагу на певні обмеження у наданні податкової знижки та на те, що скористатись таким правом можна упродовж усього 2024 року. 

Також в.о. начальника Галицької ДПІ звернула  увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, в тому числі, для використання права на податкову знижку. Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.