Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Городенківські податківці проводять тренінги для платників податків

опубліковано 04 жовтня 2024 о 13:50

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО йшлося на черговому тренінгу, який провели фахівці Городенківської податкової інспекції. 

Начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій наголосив платникам податків, що застосування РРО або ПРРО є обов’язковим для всіх фізичних осіб-підприємців 2, 3, 4 груп у разі проведення розрахункових операцій за готівкові кошти незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. При цьому зазначив, що не застосовувати РРО/ПРРО можуть, ФОП – платники єдиного податку 1 групи та суб’єкти господарювання, які отримують кошти за реалізовані товари/послуги виключно за реквізитами розрахункового рахунку у форматі IBAN, відкритого в установі банку. Також мають право працювати без касових апаратів, але зобов’язані застосовувати РК та КОРО, суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, однак за дотримання ними певних умов, передбачених діючим законодавством.

Руслан Колодій нагадав присутнім, що ДПС розроблено безкоштовне програмне забезпечення - програмне РРО, як цифровий аналог касового апарату, та який можна встановити на будь який пристрій. Також посадовець надав практичну допомогу платникам податків щодо реєстрації програмного РРО. За його словами саме вебверсія від податкової безкоштовна та створена переважно для малого бізнесу, який працює у сфері торгівлі та надання послуг. 

На завершення керівник податкової інспекції ознайомив платників з основними аспектами Національної стратегії доходів до 2030 року, а також нагадав підприємцям про дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників та зауважив на своєчасній виплаті заробітної плати та сплаті податку на доходи з фізичних осіб та військового збору до бюджету.