Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 03 жовтня 2024 о 14:45

Фахівці центру обслуговування платників Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області щоденно надають платникам податків фахові консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства. 

Зокрема, на черговій зустрічі платниками в.о.начальника Тисменицької ДПІ Федір Дутчак нагадав про порядок нарахування податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового законодавства та відповів на запитання, які виникли у платників. Також зауважив, що громадяни мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно чи земельного податку в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету або в мобільному застосунку «Моя податкова». Крім цього, на практиці показав як самостійно провести звірку і пересвідчитися у наявності чи відсутності податкової заборгованості з зазначених податків.

Також Федір Дутчак детально розповів про електронні сервіси ДПС, за допомогою яких платники можуть отримати певний перелік послуг не виходячи з дому, зокрема: подати податкову звітність, отримати Витяг про стан розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску, подати декларацію про майновий стан і доходи з метою реалізації права на податкову знижку, повідомити про зміну облікових даних та сплатити податкові зобов’язання.

На завершення зустрічі Федір Дутчак ознайомив платників з основними аспектами Національної стратегії доходів до 2030 року та заходами ДПС з ïї впровадження.