Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та підприємці Снятинщини обговорили основні норми податкового законодавства

опубліковано 03 жовтня 2024 о 14:43

Основні норми податкового законодавства, які регулюють підприємницьку діяльність обговорили під час чергової зустрічі податківці та підприємці Снятинщини.

Зокрема, в.о.начальника Марія Гарвасюк інформувала присутніх про особливості загальної та спрощеної систем оподаткування,  а також ознайомила присутніх з механізмом дій у разі потреби переходу з однієї групи на іншу для платників єдиного податку.

Окремо податківець зупинилася на питаннях фіскалізації готівкових розрахунків, особливо при торгівлі товарами підакцизної групи. Також нагадала торгівцям про їх обов’язок забезпечити право покупця на розрахунок платіжною карткою через РОS-термінали.

Актуальною темою сьогодення залишається і легалізація трудових відносин та виплата “білих” зарплат. Податківці вкотре акцентують увагу на обов’язковості офіційного працевлаштування, як гаранту соціального захисту найманого працівника.

Також Марія Гарвасюк обговорила з представниками бізнесу шляхи скорочення та недопущення податкового боргу, та важливість своєчасної сплати податків, що є запорукою стабільних надходжень до бюджету, а отже успішного розвитку громади.