Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провести звірку з майнових податків розповіли в Рогатинській ДПІ

опубліковано 03 жовтня 2024 о 13:17

Під час зустрічі з платниками податків в.о. начальника Рогатинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Марія Сенів  розповіла про порядок проведення звірки з податку на нерухомість.

За її словами, якщо після отримання повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість громадянин виявить невідповідність даним, зазначеним у документах на право власності наприклад щодо площі, місцезнаходження тощо, такому платнику потрібно написати заяву довільної форми про проведення перерахунку. Заяву та копії документів, що підтверджують право власності необхідно подати до податкової інспекції за місцем реєстрації або через Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова».

Також Марія Сенів наголосила, що нараховану суму податку на нерухоме майно необхідно сплатити протягом 60 календарних днів після отримання повідомлення-рішення. При цьому звернула увагу на правильності заповнення платіжних документів на сплату податку.

Крім цього,  в.о. начальника Рогатинської ДПІ зупинилась на переліку  витрат, які можна включати до податкової знижки та документах, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи, зазначивши, що декларацію до податкового органу слід подати  не пізніше 31 грудня 2024 року. 

Під час зустрічі Марія Сенів також ознайомила платників з основними аспектами Національної стратегії доходів до 2030 року та заходами ДПС із ïї впровадження. За її словами, Національна стратегія доходів – це дорожня карта реформування податкової системи, а також удосконалення процедур податкового адміністрування, яка необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Вона також підтримує економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці та адмініструванні доходів. Це бачення майбутньої системи доходів України, що надає чіткості та мети реформам.